Periratok fordítása

Változott a jogszabály! Már nem kell az OFFI-hoz menni polgári peres iratok fordításáért!

A 2018. január 1. napján hatályba lépett Polgári perrendtartás (Pp.) fordítással kapcsolatos legfontosabb újítása, hogy az ezt követően indult polgári perekben a fordítandó iratokról főszabályként elég „egyszerű” (azaz: nem „hiteles”) fordítást készíttetni.

Az OFFI monopóliumának visszaszorítását már nem csak az uniós rendeletekből, hanem a hazai jogszabályból is kiolvashatjuk. Igazodva az európai trendhez, ezzel az aktussal ugyanis a magyar jogalkotó is kinyilvánította akaratát, miszerint a hiteles fordítás indokolatlan előírásában megtestesülő bürokráciát csökkenteni kell.

Az új szabálynak köszönhetően az eljárások egyszerűsödnek, a bíróságok és a felek a periratok fordítását már nem kötelesek az OFFI-tól megrendelni. Fordításaikat gyorsabban és olcsóbban készíttethetik el a piacon működő, jogi szakfordításra specializálódott fordítókkal és fordítóirodákkal.

Bízzátok a szakemberekre a periratok fordítását! És értesítsétek a változásról ügyfeleiteket és az ügyvédeteket is!

Milyen a jó fordító iroda?

Olvassa el, mik a valóban hozzáértő fordító iroda ismérvei. Itt megtudhatja, hogy milyen szempontokat vegyen figyelembe amikor valamit fordíttatni szeretne, kihez forduljon bizalommal, kiben bízzon meg, amikor egy valóban fontos szöveget vagy iratot kell fordíttatnia.
 

A megrendelés lépései

46333285251418042878.jpg
Ide kattintva röviden és egyszerűen leírjuk a megrendelés menetét.
 

Európai minősítésünk

44504930031426163472.png
 

ISO Minősítésünk

20165237121426167995.png
 

Periratok fordítása

Bízzátok a szakemberekre a periratok fordítását! És értesítsétek a változásról ügyfeleiteket és az ügyvédeteket is! 62. § [Fordítás szükségessége a perben] Fordítás szükségessége esetén - jogszabály, az Európai Unió kötelező jogi aktusa, illetve nemzetközi egyezmény eltérő rendelkezése hiányában - egyszerű fordítás alkalmazható. Ha a lefordított szöveg helyessége, illetve teljessége tekintetében kétely merül fel, hiteles fordítást kell alkalmazni.